Castas: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca,
Tinta Barroca
Väri: Keskisyvä mahonki
Tuoksu: Mantelia, pähkinää, luumua, rusinaa, taatelia, oksidoitunut
Maku: Makea, vahvat hapot, luumua, rusinaa, taatelia, viikunaa =
sekametelisoppa, pähkinäisyyttä, hunajaa
Täyteläisen
hedelmäinen. Sokeria tässä portissa on ihan riittävästi, mutta voimakas
hapokkuus teki juomasta kuitenkin raikkaan oloisen. Tasapainoinen kokonaisuus.
Saksalainen diplomaatti Cristiano Kopke ja hänen poikansa Nicolau
perustivat Douron ensimmäisen portviinitalon vuonna 1639. Kopke-portviinitalo
oli useiden vuosien ajan suvun hallinnassa, kunnes he joutuivat luopumaa siitä toisen
maailmansoda jälkeen. Tänä päivänä Kopke on Sogevinus yrityksen omistuksessa.
Karhukakku
4
dl
Vehnäjauhoja
4
dl
Sokeria
¾ dl
Tummaa kaakaojauhetta
1
tl
Ruokasoodaa
150 g
Voita
1
tl
Vaniljasokeria
25 0
g Maitorahkaa
2
Kananmunaa
2 rkl
Voita
Kookoshiutaleita
Laita uuni kuumenemaan 175 °C.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Sekoita rahka, maito, munat ja
voisula toisessa kulhossa. Yhdistä seokset haarukkavatkaimella hyvin
sekoittaen.
Voitele rengasvuoka voilla ja
jauhota kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakku uunissa noin
tunnin verran. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 min. Kumoa kakku ja ja jätä
vuoka päälle, jotta kakku säilyy mehevänä.
Tätä yhdistelmää kannattaa kokeilla.
Karhukakku on aika heviä tavaraa, mutta Kopken 20 vuotias Tawny on hyvä vastus.
Portviinin alkoholipitoisuus ja hyvä hapokkuus auttavat portti pärjäämään
täyteläisen kakun kanssa. Molempien makeus ja makujen syvyys tukevat toisiaan.
Kakkun maku tulee hyvin esille ja portviini pysyy portviininä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti