sunnuntai 30. joulukuuta 2012

2006 Masi Brolo di Campofiorin

Alue: Veneto, IGT Veronese

Lajikkeet: 80 % Corvinaa ja 20 % Rondinellaa

Viinintekijä: Sandro Boscaini

Alkoholimäärä: 14,5 t-%

Ulkonäkö: Läpinäkymätön rubiini, jossa aavistus ruskeaa ja sameutta.

Tuoksu: Täyteläinen, hapankirsikkaa, mausteisuutta, kuvattua viikunaa ja taatelia, hillomaista mansikkaa ja boysenmarjaa, tammea.

Maku: Täyteläinen, vahva ja pehmeä pitkään kestävä hapokkuus, pehmeästi tarttuvat kypsät tanniinit, alkoholin poltetta, kuivattua viikunaa ja taatelia, rusinaa, hillomaista hapankirsikkaa, kanelia, neilikkaa, pitkä jälkimaku.


Viini on ihanan täyteläinen ja se sopii mainiosti talvisille liharuoille.

"Termi "Brolo" viittaa viinitarhaan, joka on ympäröity muureilla. Brolo di Campofiorin tarha sijaitsee Valgatara di Marano:ssa, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Tämän tarhan rypäleistä valmistettiin aikanaan ensimmäiset Campofiorin viinit. Kuten Campofiorin, viini valmistetaan Masin kehittämällä kaksoiskäymismenetelmällä. 

Rypäleet vinifioitiin mahdollisimman viileässä raikkaan ja hedelmäisen viinin saavuttamiseksi. Marraskuun lopulla lisättiin viiniin 30 % kuivattuja ja murskattuja Corvina - rypäleitä jolloin viinin toinen käyminen käynnistyi heti.  Viini annettiin käydä loppuun ja tuloksena on viini jossa on enemmän alkoholia ja tanniineja sekä enemmän rakennetta ja aromikkuutta. 

Viini kypsyi 24 kk 600 l "Fusti Veronese" tammitynnyreissä, valmistettu Alliers-tammesta. 30 % kypsyi Slovenialaisesta tammesta valmistetuista tynnyreistä. Pullokypsytys kesti 4 kk. Ikääntymispotentiaali jopa 20 v." (Winestate)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti