sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Warres´s Warrior Reserve Port Wine

Alueet: Quinta da Cavadinha, Pinhão ja Quinta do Retiro Antigo, Rio Torto

Rypäleet, Castas: Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz jne.

Portviinin tekijä: Peter Symington

Alkoholi: 20 t-%

Ulkonäkö: Läpinäkymätön rubiini, jonka reunoilla hieman purppuraa.

Tuoksu: Hillomaista marjaisuutta, mausteisuutta, boysenmarjaa, kalkkia, hapankirsikkaa, mantelia, raikasta kukkaisuutta.

Maku: Täyteläisen makea, mutta ei imelä (jäännössokeria 98,2 g/l). Erittäin vahvat hapot, hitaasti ja pehmeästi hiipivät tanniinit, rusinaa, kuivattua taatelia ja viikunaa, hillomaista boysenmarjaa, hapankirsikkaa, pippurisuutta, mineraalisuutta, pitkä jälkimaku.



Warrior on vanhin olemassa oleva portviinimerkki. Se on ollut vientituote jo 1750-luvulta lähtien, ja sen perinteinen tyyli on säilynyt.

Quinta da Cavadinhan tarhoja, Pinhão 
Warriorin valmistuksessa käytettävät rypäleet tulevat Pinhão- ja Rio Torto -alueilta. Viinin käyminen tapahtuu  luonnollisten hiivojen avulla 24-28 ºC lämpötilassa. Käyminen kestää yleensä 48 h. Tämän jälkeen viini väkevöidään 77 t-% brandyllä, jossa on 80 % rypälemehua ja 20 % brandyä.

Viiniä kypsytetään tammitynnyreissä
4-5 -vuotta Vila Nova de Gaiassa sijaitsevissa varastoissa. Ennen pullotusta portviini suodatetaan kevyesti.

Warrior-portviiniä ei tarvitse dekantoida ennen tarjoilua. Suositeltava tarjoilulämpötila on noin 18 ºC.


Warrior maistui taivaalliselle pähkinä sekoituksen kanssa. Portviiniä kannattaa kokeilla myös vahvojen juustojen kanssa. Valitettavasti tämä jäi testaamatta, koska jääkaapista löytyi vain goudaa. Melko hyvä yhdistelä oli Runebergin torttu ja Warrior. Alkuun voimakkaasti tuntuva alkoholinpolte laantui ja muuttui miellyttävän pähkinäisen täyteläisen lämmittäväksi. Yhdessä nämä muodostivat makuparin, jonka miellyttävän pehmeän mantelinen jälkimaku pysyi pitkään suussa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti