sunnuntai 13. tammikuuta 2013

2006 Travaglini Gattinara

Kuva: Alko
Alue: DOCG Gattinara, Piemonte

Lajike: Nebbiolo

Viinintekijä:

Alkoholi: 13,5

Ulkonäkö: Keskisyvä puna-ruskea.

Tuoksu: Intensiivinen, yrttisyyttä, lääkemäisyyttä, puolukkaa, karpaloa, mansikkaa, salmiakkia, lakritsia, vihreää paprikaa, mokkaa, raikas.

Maku: Keskitäyteläinen, hitaasti tarttuvat vahvat tanniinit, erittäin vahvat vähän kovahkot hapot, raikasta marjaisuutta, puolukkaa, karpaloa, tammea, mustikan varpua, pihlajanmarjaa, lääkeyrttisyyttä, kuivattua viikunaa ja taatelia, erittäin pitkä jälkimaku.

Viini tulee 50 h tarhoilta, jotka sijaitsevat Gattinaran laatuviinialueella Piemonten pohjoisosassa. Tarhat sijaitsevat kukkuloiden rinteillä. Maaperä on hyvin mineraalipitoista ja se sisältää kalkkikiveä.


Viini on käynyt terästankeissä, joissa se myös lepäsi 6 kk. Tämän jälkeen viini siirettiin kypsymään 30 kk ajaksi suuriin tammiastioihin. Osa viinistä (10 %) kypsyi vuoden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viiniä kypystettiin vielä 6 kk pulloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti