Kuva: Alko |
Lajike: Nebbiolo
Viinintekijä:
Alkoholi: 13,5
Ulkonäkö: Keskisyvä puna-ruskea.
Tuoksu: Intensiivinen, yrttisyyttä, lääkemäisyyttä, puolukkaa, karpaloa, mansikkaa, salmiakkia, lakritsia, vihreää paprikaa, mokkaa, raikas.
Maku: Keskitäyteläinen, hitaasti tarttuvat vahvat tanniinit, erittäin vahvat vähän kovahkot hapot, raikasta marjaisuutta, puolukkaa, karpaloa, tammea, mustikan varpua, pihlajanmarjaa, lääkeyrttisyyttä, kuivattua viikunaa ja taatelia, erittäin pitkä jälkimaku.
Viini tulee 50 h tarhoilta, jotka sijaitsevat Gattinaran laatuviinialueella Piemonten pohjoisosassa. Tarhat sijaitsevat kukkuloiden rinteillä. Maaperä on hyvin mineraalipitoista ja se sisältää kalkkikiveä.
Viini on käynyt terästankeissä, joissa se myös lepäsi 6 kk. Tämän jälkeen viini siirettiin kypsymään 30 kk ajaksi suuriin tammiastioihin. Osa viinistä (10 %) kypsyi vuoden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viiniä kypystettiin vielä 6 kk pulloissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti