Kopken porteissa käytettävät rypäleet kasvatetaan Quinta S. Luizin tilalla, joka sijaitsee Douro joen vasemmalla puolella lähellä Pinhãon kylää. Tila on kooltaan 125 ha, josta 90 ha on viinitarhoina. Kasvatettavat lajikkeet ovat: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca ja Tinta Roriz. Tilalla kasvaa myös pieniä määriä Tinta Barrocaa ja Souzãoa.
Kopken tastingtilan sohvalla viihtyi pitkään. Ja mikäs siinä maistellessa hyviä portviinejä, kuin tilassa oli todella rauhallista. Olimme sillä hetkellä ainoat vierailijat.
Kopke
Avenida Diogo Leite, 312Vila Nova de Gaia
© Mari Linna
|
Portviinien kanssa tarjottiin Arcádia suklaata, jota on valmistettu Portossa jo useiden vuosien ajan.
1998 Kopke Colheita 1978 Kopke Colheita © Mari Linna |
1998 Kopke Colheita
Väri: Keskisyvä-syvä meripihka
Tuoksu: Makeita kuivattuja hedelmiä; rusinaa, viikunaa, taatelia, hunajaa, hieman oksidoitunut, pähkinäisyyttä
Maku: Makea, mutta ei äitelä, vahvat kantavat hapot, maku vastaa tuoksua, hienostuneen makea, hunajainen, erittäin pitkä jälkimaku, pähkinää, mantelia.
Pullotettu alkuvuodesta 2013.
Nautiskeluun tai yhdessä manteleiden, pähkinöiden tai suklaan kanssa.
1978 Kopke Colheita
Väri: Vaalea-keskisyvä meripihka
Tuoksu: Pähkinäisyyttä, oksidoitunut, tammea, puumaisuutta
Maku: Johan pomppas makumaailma ihan toisiin sfääreihin verrattuna ensimmäiseen. Syvän intensiivinen, makea, täyteläinen, pähkinää, mantelia, rusinaa, taatelia, mutta ei niin rehevästi kuin vuoden 1998 portissa. Vahvat kantavat hapot, erittäin pitkä jälkimaku, oksidoitunut, mokkaa, toffeeta.
Säilyy vuoden avaamisen jälkeen.
Juhlapyhien portti.
"Ei se yhteiskunta sillä tavalla pyöri, että kaikki vaan tällaista porttia litkii."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti