sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

27.2.-2.3.2014 Essência do Vinho, Palácio da Bolsa, Porto

Portugalissa järjestetään kaksi suurta viinitapahtumaa, joista ensimmäinen on alkuvuodesta yleensä helmi-maaliskuun vaihteessa ja toinen syksyllä syys-lokakuussa. Osallistuin ensimmäistä kertaa Essência do Vinho tapahtumaan, joka pidettiin upeassa Palácio da Bolsassa.



Tilaisuuteen osallistui 350 viinintuottajaa ympäri maata ja maisteltavana oli
3 000 viiniä.Tämän lisäksi oli mm. taistingejä, joista osallistuin kahteen.

Bacalhôan viinitekijä Hugo Carvalho piti tastingin Quinta do Carmon viinien eri kehitysasteista.

WINE-A Essência do Vinho -lehden kriitikko Rui Falcão maistatti portugalilaisia klassikko viinejä vuosilta 1961-2000. Tastingien kielenä oli portugali, mutta se ei tahtia haitannut.



Tunnelma tässä suuressa viinitapahtumassa oli mukavan leippoisa, vaikka käytävillä oli välillä kova tungos. Kannattaa varoa lauantaita, sillä silloin pitää liikkua kirjaimellisesti jonon mukana.

Essência do Vinho perjantai-iltapäivänä, kun ruuhka ei vielä ollut pahimmillaan.
Palácio da Bolsa

© Mari Linna

Tapasin tilaisuudessa vanhoja tuttuja, jotka ovat vuosien aikaan käyneet Suomessa erilaisissa viiniin liittyvissä tilaisuuksissa. Hauskinta heistä oli se, että maassamme käytetään tastingkuponkeja. Tässä sen näkee kuinka nuori meidän viinikulttuurimme on. Suomessa ei tulisi kuuloonkaan tarjota "ilmaista viinaa" näin isossa tapahtumassa.

© Mari Linna

Ilta oli antoisa ja voimille käyvä. Illalla puolisoni nukahti tyytyväisenä "Hupiranneke" kädessään. Tässä vaiheessa minä suunnittelin jo seuraavaa Porton ja Douron matkaa.

Grande Hotel do Porto, huone 312
© Mari Linna







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti