Alue: Gallina-tarha, Nieve, DOCG
Barbaresco
Alkoholi: 14 t-%
Ulkonäkö: Keskisyvä punaruskeaan
taittava rubiini
Tuoksu: Intensiivinen, puolukkaa,
karpaloa, mustikan/puolukan varpua, tammea, mausteisuutta, lakritsia, orvokia,
savuisuutta, pihkaa, mansikkaa, vadelmaa
Maku: Keskitäyteläinen, runsaat ja
vahvat tanniinit, jotka levisivät suuhun tasaisesti, vahva hapokkuus,
mausteisuutta, pitkä jälkimaku, vihreää paprikaa, nahkaisuutta, puolukkaa,
karpaloa
Viinissä käytettävät Nebbiolot on
poimittu Gallina-nimiseltä tarhalta, joka sijaitsee Neiven kylän läheisyydessä. Suurin osa tarhoista aukeaa etelään. Tarhoilta saadaan satoa 40–50 hl/ha.
15–18 vrk maseraation jälkeen viini kävi lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Kypsytys kesti 20 kk ja se tapahtui 2 500 l Slovenialaisissa tammitynnyreissä. Viiniä kypsytettiin vielä enne myyntiin laskua 6 kk pulloissa.
Viiniä voi huoletta ja kannattaakin kellaroida vielä vajaat kymmenen vuotta. Jos nautit viiniä nyt, dekantoi 2–3 h ennen tarjoilua.
Loistava "arki" Nebbiolo, joka sopii hyvin tuhdeille liharuoille.
Arvostelua kirjoittaessani törmäsin taas samaan vanhaan ongelmaan. Alko sivuilla viinin valmistamisesta on eri tietoa kuin Ugo Lequion sivuilla. Kumpi tieto on oikeampaa? Käytin juttuni lähteenä Lequin kotisivujen infoa. Siitäkin huolimatta, että se saattaa olla italialaisittain suurpiirteistä.
Kuva: Ugo Lequio |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti