keskiviikko 1. toukokuuta 2013

2009 Chateau Grange-Neuve

Kuva: ©  Jukka Björn
Tarkoitus oli vain maistaa ja tarkistaa, että viini on kunnossa seuraavaa päivää varten. Toisin kuitenkin kävi. Vapun kyytipojaksi kuohuvien lisäksi avasin loistavan Chateau Grange-Neuven vuodelta 2009. Merlot ei koskaan ole ollut suosikki rypäleeni, mutta tämän viinin kohdalla kaikki oli toisin.

Väriltään Chateau Grange-Neuve -viini oli syvä rubiini, jonka reunoilla oli purppuraa. Tuoksu oli syvä ja intensiivisen runsas, josta löytyi mm. mustaherukkaa, tammea, luumua, lantaa, tuhkaa ja mausteisuutta.

Viinin taniinit olivat pehmeän täyteläiset, jotka nousivat hitaasti. Vahva hapokkuus kantoi hyvin viiniä ja teki siitä ryhdikkään. Maussa oli maamaisuutta karheutta, mustaherukkaa, kypsää tummaa marjaisuutta, tuhkaa, savua…


Chateau Grange-Neuve on ihanan karhea, mutta samalla elegantti viini, jota ostan lisää varastoon kypsymään.

Viinissä käytetyt rypäleet kasvoivat noin viisi vuotta vanhoissa köynnöksissä 12 ha suuruisella tarhalla Pomerolin alueella. Rypäleet poimittiin käsin. Viiniä kypsytettiin 12-18 kk tammitynnyreissä, joista kolmasosa oli uusia. Tuottajan mukaan viini kestää 10 vuoden säilyttämisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti