Kuva: Shop.frauchigger-wine.ch |
Rypäleet/Castas: Touriga Nacional, Jaen, Tinta Roriz, Baga, Tinta,
Pinheira, Negro Moura ja Alvarelhão
Alkoholiprosentti: 13 t-%
Valmistaja: Alvaro de Castro, Quinta da Pelladan
Rouheassa ja rotevassa Dãossa oli omaleimainen maku, joka
tulee monesta paikallisesta rypälelajikkeesta. Maussa oli kukkeutta,
mausteisuutta, vihreää paprikaa, pippurisuutta, runsaasti erilaisia ja hyvin
kypsiä marjoja: mustikkaa, mustaherukkaa, vadelmaa, kirsikkaa…
Tanniinit olivat keskitasoa. Hapokkuus oli härhäkkää. Viini
oli alkutekijöissään ja eri maut olivat vielä hajallaan. Tästä syystä viiniä
kannattaa kypsyttää kaikessa rauhassa muutamia vuosia. Toinen pullo onkin
odottamassa korkkaamista joskus viiden vuoden päästä.
Viini sopii grillatuille ruoille, juustoille. Itse olisin
kaivannut viinin seuraksi esim grillattua entrecoteta paahdettujen kasvisten
kera. Fileet kannattaa jättää nautittavaksi jonkun toisen viinin kanssa.
Alvaro Castro, Kuva: Wineanorak |
Quinta da Pellada, Kuva: Wineanorak |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti