perjantai 2. elokuuta 2013

Cossart Gordon Madeira Malmsey 10 Years Old

Alue: Funchal, Madeira, Portugal

Ulkonäkö: Kirkas, keskisyvä kastanjanruskea

Tuoksu: Mantelia, kuivattua aprikoosia, luumua, rusinaisuutta

Maku: Makea, vahva hapokkuus, luumua, rusinaa, taatelia, pähkinäisyyttä, mantelia, pitkä jälkimaku

Kuva: © Jukka Björn

Maailman vanhimman madeiratalon Cossart Gordonin perustajat  (1745) olivat Skotlannista vainoja paenneet Francis Newton ja William Gordon.

Viinin käyminen tapahtui lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa (18°C– 21°C) luonnon hiivojen avulla. Viini kävi noin kolme vuorokautta, jonka jälkeen se väkevöitiin brandyllä.

Madeiran kypsyttäminen tapahtui Canteiro –menetelmällä amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Cossard Cordonin madeiravarastot sijaitsevat Funchalissa. Eteläänpäin olevia varastoja lämmitettiin tasaisesti noin vuoden ajan. Kypsyttämisen alkuvaiheessa tynnyrit olivat varaston yläösassa, josta ne jonkin ajan kuluttua siirrettiin varaston keskiosaan. Kypsyttämisen loppuvaiheessa tynnyrit siirrettiin varaston alaosaan, jossa oli viileämpää. Valmis madeira kirkastettiin ennen pullottamista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti