Kuva: © Jukka Björn |
Alue: Navarra
Ulkonäko: Kauniin heleän punaruskea, sakkaisuutta
Tuoksu: Nahkaa, mineraalisuutta: jodia, kalkkia, hiekkakiveä, savua, lihaisuutta, tammea, kukkaisuutta, vadelmaa, mansikkaa, yrittisyyttä
Maku: Täyteläinen ja vahva hapokkuus, nousevat kypsyneet tanniinit, nahkaa, kukkaisuutta, mineraalisuutta, vihreää paprikaa
Maistoin viinin häränhäntpadan, uuniperunoiden ja salaatin kanssa. Yhdistelmä toimi loistavasti. Viinin hapokkuus raikasti padan rasvaisuutta ja raskautta, joka syntyi ydinluusta.
Salaatissa oli mm. itse kasvatettua rucolaa ja mietoa chiliä, jonka maku on melko voimakas. Viinin ja salaatin yhdistelmä oli mielenkiintoinen. Salaatti vahvisti viinissä olevaa vihreän paprikan aromikkuutta. Viini hapokkuus kesti hyvin salaatinkastikkeen hapokkuuden ja rasvaisuuden (Agusti Torello Matan Sec balsamico ja Grativinum Extra Virgin Oliv Oil).
Häränhäntäpata
4 kpl reiluja häränhäntä paloja
Rouhittua mustapippuria
Rouhittua valkopippuria
Suolaa
Vehnäjauhoja
Tuoretta timjamia
Tuoretta meiramia
Sipulia
Valkosipulia
Porkkanaa
Herkkusieniä
Vettä
Voita
Huudellut ja kuivatut häränhännät kieritetään suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhossa. Jauhotetut palaset ruskistetaan voissa padassa tai pannulla. Pataan lisätään vettä, lohkotut sipulit ja yritit. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla ainakin 2½ tuntia. Lisää porkkanapalat pataan kun kypsymisajasta on 30 minuuttia jäljellä. Noin vartin päästä lisätään herkkusienet.
Padan kypsyessä voit tehdä samanaikaisesti uuniperunoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti