perjantai 9. elokuuta 2013

Marco Sara FR 11


Rypäle: Tocai Friulano

Alue: 0,8 ha Riu Falcon, Bellazoia, Roncus, Udine, Italia

Tarhojen sijainti: Avautuvat etelään

Sadonkorjuu: Käsin

Valmistus: Terästankeissa

Käyminen: Villihiivoilla, ei maloa

Jälkikäsittely: Ei kirkastamista, ei suodattamista

Pullomäärä: 2 000 kpl

Alkoholipitoisuus: 13,5 t-%


Kuva: marcosara.com
Ulkonäkö: Keskisyvä, aavistuksen vihertävä kullankeltainen

Tuoksu: Niukka, vihreyttä, mausteisuutta, kypsää hedelmää, makeutta

Maku: Kuiva, vahvat hapot, mausteisuutta: viher- ja valkopippuria, hunajaa, kukkaisuutta, persikan kiveä, ruohomaisuutta, öljymäinen suutuntuma, joka jättää kalvon kitalakeen, simamaisuutta, kurkkua

Kuva: arte.it
Ostin tämän mielenkiintoisen viinin Bolognasta, jossa kävin alkukeväästä. Tarkemmin sanottuna viini löytyi aivan sattumalta Enoteca Italianan hyllyltä ositteessa Via Marsala 2/B. Halusin viinin pohjois Italiasta ja tämä viini osui käteeni Friuli-Venezia-Giulia -hyllystä. Hauskinta tässä aivan summassa tehdyssä valinnassa oli se, että viini tulee Udinesta, jossa minun on pitänyt vierailla joitakin vuosia sitten, mutta matka peruuntui. Etsiessäni tietoa viinistä selvisi, että se on pienen tilan valmistamaa biodynaamista viiniä, joka on aivan parasta.

Marco Saran 7 ha tila sijaitsee Colli Orientali de Friulin länsiosassa. Tilan tarhat sijaitseta 75-300 m korkeudessa. Alueen ilmastoon vaikuttavat Carnic ja Julian alpit.

Kuva: marcosara.com
Tarhojen maaperä koostuu pääsääntöisesti hiekkakivestä. Maaperä on ravinneköyhää, tiivistä ja huonosti vettäläpäisevää, mutta mineraalipitoisuus on melko hyvä. 

Julianin esialpit, jotka näkyvät tilan takaa, ovat hyvä suoja pohjoisesta tuleville kylmille tuulille. Atlantin rannikolle on noin 30 km. Mereltä tulevat lämpimät tuulet pehmentävät kylmien pohjoistuulien vaikutusta.

Kuva: marcosara.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti