sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

2006 Yves Boyer-Martenot, Auxey-Duresses Villages, ”Les Ecusseaux”


Kuva: ©  J. Björn

Väri: Kirkas, keskisyvä punaruskea 

Tuoksu: Puolukkaa, karpaloa, yrttisyyttä, lakritsia, tammea, tummaa suklaata, lääkemäisyyttä, lihaisuutta, mustikan rankaa

Maku: Keskitäyteläinen, vahvat ja pehmeä hapokkuus, alhainen tanniinisuus, puolukkaa, karpaloa, pitkä jälkimaku, lopussa makeaa marjaisuutta


Viini oli nauttimishetkellähyvässä kunnossa. Vuoden parin päästä päästä olisi ollut ehkä liian myöhäistä. Valmistajan mukaan viiniä voi säilyttää noin kymmenen vuoden ajan. Elegantti, herkkä ja tasapainoinen viini, jonka suositustarjoilulämpötila on 15°-16°C. 

Tilan tarhat (10 h) sijaitsevat seuraavissa kylissä: Meursault, Puligny-Montrachet, Auxey-Duresses ja Pommard. Vuosien 1997-2007 aikana tarhoja on laajennettu ostamalla palstoja eri apellaatioista: Meursault  “Les Tillets”, 1er Cru “Les Perrières” ja Puligny-Montrachet 1er Cru “le Cailleret”. Tarhojen maaperä koostuu pääasiallisesti kalkkikivestä. 

Tilalla ei ole vielä luomusertifikaatiota, mutta se on tulossa lähi vuosien aikana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti